Aanbrengen van zuurbestendige bekleding

Group Suerickx brengt zuurbestendige bekledingen aan op alle mogelijke vloeren en wanden. Afhankelijk van de vereiste bescherming selecteren wij de juiste technieken en beschermingsmiddelen. Alles wordt voorbereid en uitgevoerd door eigen vakmensen.  

Wanneer is zuurbestendige bekleding nodig?

In industriële omgevingen waar met chemische of gevaarlijke producten wordt gewerkt, is het vaak nodig om vloer en wanden te behandelen. Zonder bescherming tasten deze producten het beton of het staal onvermijdelijk aan.

Afhankelijk van de specifieke omstandigheden en de gewenste bescherming adviseren wij de juiste zuurbestendige bekleding.

Welke vormen van zuurbestendige bekleding zijn mogelijk?

Vinylesters

Vinylesters passen we toe op plaatsen waar het beton of staal bescherming nodig heeft tegen sterke zuren, oplosmiddelen of gassen. Deze producten zijn uitermate hittebestendig en beschikken over een hoge resistentie tegen chemische stoffen. Bovendien zijn vinylesters volledig vloeistofdicht. We gebruiken deze toepassing regelmatig in de voedingsindustrie en voor chemische installaties, afvalwerking, waterzuivering,…

Ucrete

De vloerbekleding Ucrete (Cementgebonden Polyurethaan) van BASF blinkt al veertig jaar uit in duurzaamheid, hittebestendigheid en chemische resistentie. De combinatie van beton met polyurethaan staat garant voor deze uitmuntende eigenschappen. We zien Ucrete veelvuldig opduiken in de voedingsindustrie, drankenindustrie, chemische industrie, technische industrie, farmaceutische industrie,…   

Ucrete hardt bijzonder snel uit en is na de ingebruikname eenvoudig reinigbaar. Na 48 uur is het al volledig belastbaar. Het product is bestand tegen een groot aantal chemicaliën. Ook temperatuurschokken (van – 40°C tot +120°C) vormen geen enkel probleem. Datzelfde geldt voor een langdurige blootstelling aan hitte (130°C).

Meer info: www.ucretevloeren.be

Polyurea – Conipur

Dit product gebruiken we vooral als waterdichte en scheuroverbruggende afdichting op een breed gamma aan ondergronden. Het product vormt en verhardt zich na het spuiten meteen. Mogelijke ondergronden zijn: beton, isolatie, pvc, EPDM, bitumen, asfalt,…

We zien polyurea frequent toegepast op daken, bruggen, balkons, parkeerdekken, vloeren, tankparken, silo’s,… Ook voor tunnelafdichting en waterafdichting van kelders, opslagtanks en waterbekkens is het uitermate geschikt.