Veiligheid als hoogste prioriteit

Group Suerickx draagt veiligheid hoog in het vaandel. Regelmatig werken wij in industriële omgevingen, wat veiligheid extra belangrijk maakt. Zo behaalden wij een VCA-P-certificaat. Daarnaast hebben wij een eigen preventieadviseur in dienst. Veiligheid start voor ons niet op de werf, maar al in de voorbereiding van de opdracht.  

Binnen Group Suerickx vormt veiligheid een centraal thema. Op verschillende manieren houden we dat onder de aandacht van onze medewerkers. Zo organiseren we regelmatig praktische toolboxen rond het thema veiligheid. Voor specifieke risico’s die gepaard gaan met onze bedrijfsactiviteiten, organiseren we aangepaste toolboxmeetings.

Onze medewerkers beschikken over het modernste materiaal, wat van groot belang is wanneer we werken op grotere hoogtes. We werken met een eigen stellingenploeg. Naast de flexibiliteit die we hierdoor voor onszelf creëren, is deze werkwijze ook belangrijk voor de veiligheid.

  1. Voorbereiding van de renovatiewerken

Compleet VGM-dossier

Voor elke grote opdracht stelt onze eigen preventieadviseur een VGM-dossier op. VGM staat daarbij voor veiligheid, gezondheid en milieu. De werken worden in samenwerking met onze engineers en projectleiders tot in de kleinste details voorbereid.

  1. Tijdens de renovatiewerken

Uitgebreide startbriefing

Onze werfmedewerkers krijgen steeds een uitgebreide startbriefing. Tijdens deze briefing overlopen we de specifieke veiligheidsrisico’s en afspraken voor deze opdracht. Onze werfleider volgt strikt de opvolging van de veiligheidsrichtlijnen op.

LMRA

Aanvullend voeren we elke dag nog een LRMA uit. Deze korte risicobeoordeling houdt in dat we nagaan of er specifieke elementen, bijvoorbeeld het weer of een andere aannemer, de veiligheid voor de komende werkdag beïnvloeden.

SOS = Signaleren van Onveilige Situaties

SOS, wat staat voor het ‘Signaleren van Onveilige Situaties’, staat centraal in onze dagelijkse bedrijfsvoering. We moedigen onze medewerkers voortdurend aan om op elk moment alert te zijn voor risicovolle situaties. Wanneer nodig leggen we de werkzaamheden stil om een veiligheidsissue op te lossen met de nodige bijkomende maatregelen.