Stop de problemen met een structurele terrasrenovatie 

Bij oudere appartementsgebouwen en kantoren verkeren de terrassen, galerijvloeren en balkons vaak in slechte staat. Betonrot, scheuren, losgekomen terrastegels, waterinsijpeling, afbrokkeling,… Alleen een structurele herstelling door vakmensen biedt in die gevallen een structurele uitkomst. Wij gaan voor een integrale oplossing die de levensduur van het gebouw verlengt.  

Waarom is een terrasrenovatie aangewezen?

Degradatie van een terras, balkon of galerijvloer leidt niet alleen tot uiterlijke problemen, maar kan ook de stevigheid en stabiliteit van de constructie aantasten. In die gevallen spreken we over ernstige veiligheidsproblemen.

Des te langer je wacht met een structurele oplossing, des te groter worden de problemen. Snel ingrijpen met een grondige terrasrenovatie luidt dan ook de boodschap.

Hoe verloopt een terrasrenovatie, afhankelijk van de staat van het terras?

De toestand van elk terras, balkon of galerijvloer is anders. Terrasrenovatie vraagt dan ook het nodige maatwerk waarbij verschillende technieken worden ingezet. Zo is er vaak sprake van structurele betonherstellingen. Onze specialisten analyseren de situatie ter plaatse en werken een maatoplossing uit.

Een slechte waterdichting ligt in vele gevallen mee aan de oorzaak van betonrot. Om dit te verhelpen, plaatsen we een waterdicht vloersysteem van BASF of TRIFLEX. Dit naadloos waterdichte systeem brengen we in meerdere lagen aan.

Voor de slijtlaag (= eindlaag) kies je de gewenste kleur aan de hand een standaard kleurenpallet. Ander opties voor de slijtlaag zijn perfect mogelijk, zoals het verlijmen van tegels.

De positie van de voetsteunen van de balustrade ligt vaak ook aan de basis van betonrot.

Wij plaatsen dan een nieuwe balustrade met een correcte opbouw.