Kaleien voor een authentieke en waterdichte gevel

Met de bijzondere techniek van het kaleien maken we je gevels waterdicht en krijgt je gebouw een authentieke uitstraling.  

Wat is kaleien?

Kaleien is een traditionele techniek om de gevels van een woning te behandelen. Vroeger gebruikten landbouwers deze techniek voor hun hoeve. Jaarlijks behandelden zij hun boerderij met ‘kalei’, een beschermende en dekkende pleister op basis van hydraatkalk, zand, marmerpoeder, kalksteenmeel en pigment.

Wat is het voordeel van kaleien?

Wanneer het kaleien vakkundig gebeurt, dan blijft je gevel enkele decennia in uitstekende conditie. Bovendien maakt kaleien je gevel ook waterdicht. Een gekaleide gevel is ongevoelig voor vocht en schimmels. De techniek creëert voor je woning een authentieke matte look.

Hoe verloopt het kaleien?

  1. Voorbereiding van de ondergrond

Vooraleer we starten met het kaleien, maken we de ondergrond stofvrij. Daarnaast verwijderen we losse verfresten. Loszittend voegsel wordt weer opgevuld. Wanneer je gevel zeer poreus is en dus sterk vloeistoffen opzuigt, bevochtigen we de gevel vooraleer we overgaan tot de volgende stap.

  1. Aanbrengen van de kaleipleister

We lengen de kaleipleister – een gedoseerde mengeling van onder andere kalk en witte cement – aan met water. Zo creëren we een smeuïge massa. Met een blokborstel brengen we de kalei in twee dunne lagen aan.

  1. Overschilderen met kalkverf in de gewenste kleur

Indien gewenst overschilderen we het pleisterwerk nog met een kalkverf in de gekozen kleur.