Specialist in gevelreiniging

Gevelreiniging behoort tot de absolute specialiteiten van Group Suerickx. Afhankelijk van de vervuiling en de ondergrond van je gevel, adviseren wij de juiste reinigingsmethode. Daarnaast voeren we de volledige gevelreiniging uit met eigen gevelspecialisten. Vooraleer we definitief aan de slag gaan, voeren we eerst een proefstuk uit. Zo zie je met eigen ogen het te verwachten eindresultaat.  

Welke methodes voor gevelreiniging zijn mogelijk?

Stralen met lucht, water én een straalmedium (IBIX)

Met deze techniek kunnen we vrijwel elke ondergrond reinigen. Zo is het mogelijk om de dosering van het water, de lucht en het straalmedium perfect af te stellen op de specifieke ondergrond.

Nevelstralen

Bij deze lagedrukstraalmethode combineren we water, lucht en een straalmiddel met een roterende straaldruk. Via de roterende wervelstralen wordt het oppervlak volledig gereinigd. Met deze techniek maken we gevel niet door en door nat. Dit laat ons toe om de nabehandeling nog dezelfde dag uit te voeren. Deze gevelreiniging verloopt zonder enige schade aan het oppervlak.

Met heet water

In sommige gevallen is het IBIX-straalsysteem niet mogelijk. In die gevallen biedt een reiniging met heet water mogelijk een alternatief. We reinigen met zuiver leidingwater onder de juiste druk en met de juiste temperatuur. Als grote voordeel van deze techniek blijft het oorspronkelijke uitzicht van de gevel behouden.

Onder hoge druk

Deze techniek laat toe om oppervlakkig vuil te verwijderen, bijvoorbeeld om schilderwerken voor te bereiden of de voegen te vervangen. Onder hoge druk verwijderen we alle losse deeltjes, mos en algen. De poriën van de ondergrond zetten zich door de reiniging volledig open.

Chemisch reinigen

Bij chemisch reinigen kiezen we resoluut voor milieuvriendelijke producten die toch het beoogde resultaat bereiken. De tijd van schadelijke agressieve reinigingsmiddelen is gelukkig voorbij.