Betonversterking via opgelijmde wapening

Opgelijmde wapening is een uitstekende techniek om bestaande betonconstructies – bijvoorbeeld betonnen pijlers of draagbalken – aan de buitenzijde te versterken. Opgelijmde wapening komt van pas bij grondige renovatiewerken aan een bestaand betonnen gebouw of bij schade die de stabiliteit van een betonconstructie aantast.

Wanneer is opgelijmde wapening aangewezen?

Het versterken van een bestaande betonstructuur is vaak aan de orde bij grote verbouwingen of renovaties. De betonnen structuur van het gebouw heeft daarbij nood aan versteviging om de nieuwe constructie te dragen.

Daarnaast is opgelijmde wapening aan te raden wanneer schade de draagkracht van de bestaande betonnen constructie heeft aangetast.

Hoe verloopt het aanbrengen van opgelijmde wapening?

Aangezien we bij opgelijmde wapening te maken hebben met de stabiliteit en stevigheid van betonnen constructies, is een vakkundige aanpak absoluut noodzakelijk. Alles – van berekening tot uitvoering – gebeurt door eigen specialisten van Group Suerickx.

  1. Onze betonspecialisten komen ter plaatse en analyseren de toestand van de bestaande betonconstructie.
  2. Vervolgens berekent onze eigen studiedienst de mogelijkheden voor het plaatsen van opgelijmde wapening.
  3. Onze gespecialiseerde plaatsingsteams brengen de opgelijmde wapening aan volgens de richtlijnen van onze studiedienst. We gebruiken daarbij koolstoflaminaten en versterkende weefsels.
  4. Na het aanbrengen van de opgelijmde wapening werken we aan de buitenkant alles visueel af met spuitbeton. Deze behandeling maakt de versteviging onzichtbaar én zorgt voor de nodige vuurbestendigheid.