Betoninjecties voor het dichten van scheuren of vullen van holtes

Met betoninjecties herstellen we alle scheuren of holtes in betonconstructies. Deze kunnen het gevolg zijn van spanningen in het beton of constructiefouten.

Wanneer is een betoninjectie aangewezen?

Een betoninjectie is een uiterst efficiënte techniek voor het structureel herstellen van scheuren of holtes in betonnen constructies. Deze scheuren kunnen na verloop van tijd ontstaan door spanningen in de betonconstructies of als gevolg van constructiefouten. Holtes komen vaak voort uit verzakkingen, onvolkomenheden of uitspoelingen.

Waarom kiezen voor een betoninjectie?

Een betoninjectie is een uiterst efficiënte herstellingsmethode omdat er geen grote delen van de betonconstructie moeten afgebroken worden. Hoogstens moeten er gaten geboord worden ter hoogte van de betonherstelling voor het injecteren.

Hoe pakken wij een betoninjectie aan?

Een vakkundige betoninjectie verloopt in verschillende stappen. Onze specialisten pakken een betoninjectie aan als volgt:

  1. We reinigen het betonoppervlak.
  2. We dekken de scheur af met waterdichte mortel of epoxyplamuur zodat het injectiemiddel zeker op de juiste plaats terechtkomt.
  3. We spuiten het injectiemiddel onder de juiste druk in de scheur of holte. Afhankelijk van de specifieke opdracht kiezen we voor lage of hoge druk en selecteren we de juiste injectiepomp.
  4. We werken de betoninjectie aan de oppervlakte visueel af zodat je de injectieplaats achteraf niet meer ziet.